lauantai 27. kesäkuuta 2015

Ciao Italia!

Moikka pitkästä aikaa! On vähän tullut blogin kirjoittelemisessa taukoa lähinnä teknisten ongelmien vuoksi. Mun pitäis löytää jotenkin nopeempi kikka kuvien ottamista, muokkaamista ja tänne laittamista varten. Nyt vielä kameran wifikortti sano ittensä irti, joten kuvien lataaminen on entistä työläämpää. MUTTA pidemmittä puheitta mennään Pohjois-Italian maisemiin nyt hetkeksi!

Pari viikkoa sitten startattiin lomareissu kohti Italiaa. Ensin ajeltiin Joensuusta Turkuun ja seuraavana päivänä kohti Helsinkiä. Lento ei onneksi kestänyt kun 2,5 tuntia, joka meni hujauksessa jutellessa vierustoverin kanssa, joka oli lähdössä extempore-reissulle Roomaan poikaystävänsä kanssa. 


Perillä majoituttiin Gabry-hotelliin, jonka parvekkeelta avautui kauniit näkymät vuorille. 


Perillä nälkä oli sellaista luokkaa että oli syöksyttävä ensimmäiseen pizzeriaan, mikä tuli vastaan. Ruoan jälkeen lähdettiin kävelemään Riva Del Gardan rantaa pitkin ja ihastelemaan vuoria ja järvimaisemaa illan hämärtyessä.



Seuraavana aamuna riennettiin aamupalalle. Pöydät oli täynnä erilaisia aamupalatarvikkeita ja oli vaikea päättää mitä kaikkea lautaselle lappaa. Italialaiset ei kai ole sinänsä mitään aamupalaihmisiä, vaan aamupalaksi riittää cappuccino ja jokin makea leivonnainen. Yksi pitkä pöytä olikin varattu vain makeita juttuja varten ja sieltä löytyi keksejä, marjaleivonnaisia, croissantteja, vanukkaita, suklaakakkuja ja porkkanakkua. Joka aamu pöydästä löytyi myös skumppapullo ja siinä sitten kilisteltiin alkavalle lomalle!


Aamupalapöytä ekana aamuna
Maanantaipäivä kului tutustuessa Riva Del Gardan keskustaan. Kierreltiin erilaisia kojuja ja kujia ja päädyttiin syömään mitäpäs muutakaan kuin pizzaa. Koko viikon parhaan pizzan söin varmaan juuri tuona päivänä. Pizza ei sisältänyt muuta kuin mozzarellaa ja gorgonzolaa, mutta se oikein suli suussa. Muutenkin eteen sattuneet pizzat eivät eronneet kovinkaan paljoa Suomessa saatavista pizzoista (esim. Rosso). Poikkeuksen kuitenkin teki huoltoasemilta ja Veronan lentokentältä ostetut "slaissit". Eli tiski on täynnä erilaisia pizzapaloja, joista valitaan ja myyjä lykkää sen palan sitten uuniin lämpiämään hetkeksi. Pohja oli paksu ja omasi hyvän sitkon. Siihen kylmä kokis kyytipojaksi ja oli muuten hyvää!

Rivan keskustan gorgonzolapizza
Jäkiruoaksi otettiin gelatoa eli jätskiä kojusta. Kolmea makua sai suunnilleen 3 euron hintaan. Jätski oli hyvää kaikissa paikoissa. Gelaton laadun kuulema voi tarkistaa pistaasinmakuisen jäätelön väristä. Pistaasijäätelön tulee olla haalean oliivinvihreää. Jos se on kirkkaanvihreää, on jäätelö huonolaatuista.

Pistaasijätskiä alimmaisena
Joutsenperhe iltapesulla
Tiistai-aamuna herätyskello (naapurin kukko) herätti 6:30 ja oli aika suunnata kohti Keski-Italiaa ja Firenzeä! Bussimatka Rivasta Firenzeen kesti n. 3 tuntia. 




Santa Croce


Keskiviikkona olikin sitten Venetsian vuoro. Venetsia oli hyvin kaunis varsinkin kun käveli pienille sivukujille, joilta ei löytynyt muita turisteja niin paljoa. 

Pyhän Markuksen kirkko




Huokausten silta

Gondolieerin evästauko


Ostettiin gondoliajelu Aurinkomatkojen kautta ja sen hinnaksi tuli 20€. Katsottiin paikan päällä hintoja ja ne oli n. 40€-80€, joten ihan hyvään hintaan saatiin. Ajelun piti kestää 30min, mutta meistä se kesti n. 20min ja siitäkin ajasta puolet kului odotteluun, kun päästettiin muut ajelijat ohitse. Toivoin, että gondolieeri olisi laulanut jotain italialaisia lauluja, mutta pääasiassa ne vain heitti läppää toisten gondolieerien kanssa. Kun ajeltiin sivukanaaleille, jossa ei sattunut olemaan muita ja gondolieerikin oli hiljaa, nojasin pään penkkiä vasten ja nautin maisemista ja tunnelmasta. 



Viimeisenä päivänä tehtiin viimeiset ostokset ja suunnattiin syömään. Otettiin alkupalat ja viiniä yhdessä paikassa ja siirryttiin sitten pääruualle Rivan keskustaan. Alkupalaksi valittiin Italialaisia erikoisuuksia ja lautanen sisälsi parmankinkkua, salamia, mortadellaa, juustoa ja marinoituja kasviksia. Aina bussilla matkustaessa näkee Gardajärven ympärillä satoja kalastajia ja paikallinen herkku onkin Gardajärven taimen. Valittiin pääruoaksi taimenta ja lisukkeeksi kasviksia. Italiassa pitää aina muistaa, että lisukkeet tilataan erikseen. Jos tilaa kalaa, saa kokonaisen kalan eikä mitään muuta. Lisäksi tippiä ei jätetä erikseen, vaan se tulee kattausmaksuna, copertona, suoraan laskuun. Coperto vaihteli 1€-5€ välillä.

Alkupala
Viimeinen illallinen
Lopuksi Gardajärven plussat ja miinukset lomakohteena:

+ Maisemat ovat ihan omaa luokkaansa. Koskaan ei voitu lähteä hotellilta kaupungille pysähtymättä vuorten juurella ja huokaisematta yhteen ääneen "voooooou"

+ Ruoka. Kaikki oli hyvää, mitä suuhunsa laittoi. Lemppareina tietenkin pizzat ja erilaiset juustot. En varmaan koskaan enää keitä makaroneja kotona kypsäksi asti.

+ Viini. Yksi ainut talon viini oli mielestäni pahaa ja sekin oli ravintolassa heti hotellin ulkopuolella. En ole punaviinin ylin ystävä, mutta toscanalainen punaviini Firenzessä oli ihan törkeän hyvää. 

+ Rauha. Gardajärven alue on pääasiassa lapsiperheiden ja eläkeläisten suosiossa, joten humalaista mekkalointia ja häiriköintiä ei näkynyt missään. Laukustakaan ei tarvinnut pitää kaksin käsin kiinni.

+ Ihmisten ystävällisyys. Asiakaspalvelu oli kaikkialla hyvää ja sai aina hymyn huulille.

+ Siisteys. Ei roskia luonnossa ja hotelli oli todella siisti. 

- Sää. Tiedettiin, että Gardajärven alue ei ole mikää rantakohde, mutta aurinko olisi voinut näyttäytyä hieman useammin. Lämmin siellä oli, mutta pilvet esti auringonoton. Lisäksi raju sadekuuro saattoi alkaa aivan yhtäkkiä. Firenze ja Venetsia taas kyllä käräytti olkapäät. 

- Hintataso. Gardan alue on vahvaa turistialuetta ja hinnat olivat sen mukaiset. Hintataso oli Suomen luokkaa, jotkin asiat olivat kalliimpia ja jotkut taas halvempia. Halvimmillaan margharetapizzan ja kokiksen sai 7,50 eurolla. 

+/- Eläkeläisyys. Keski-ikä matkaajien keskuudessa Riva Del Gardassa oli n. 45v. ja tämä näkyi esimerkiksi baarien ja biletyksen vähyydessä. Jotakuta se olisi ehkä häirinnyt, mutta ei meitä, sillä lähdettiin hakemaan lomamatkalta täyttä rentoutumista, hyvää ruokaa ja viiniä sekä vapautta tehdä juuri sitä, mitä sillä hetkellä huvittaa. Ja se kyllä onnistui täydellisesti.

-Suvi

1 kommentti:

  1. pretty nice pictures that makes me wanna give a try to Italy!
    I haven't be there yet and well, I must confess that Italy is not always on my top list of places to visit, buuuuut you know maybe some day :)
    www.streetstyle.mx

    VastaaPoista